Veiligheid

Waarom bandenspanning belangrijk is
Een goede bandenspanning is zeer belangrijk voor de wegligging en daarmee voor de veiligheid van  auto’s. Goed opgepompte banden verhogen de grip en verkorten de remweg. De Slimme Bandenpomp of de Service op Locatie helpt automobilisten niet alleen klimaatvriendelijker de weg op, maar verbetert ook de verkeersveiligheid. Dit geldt ook voor medeweggebruikers.

Kees Eriks, Mobiliteitsmanager van Ernst & Young
“Met de Slimme Bandenpomp is het mogelijk om binnen het huidige wagenpark van Ernst & Young direct en maximaal te besparen op CO2.  De pompen op de Ernst & Young vestigingen passen binnen ons streven duurzaamheid in de praktijk te brengen.“   

Verbeter de verkeersveiligheid met de Slimme Bandenpomp

  • Slimme software ziet of de band lek is en waarschuwt in het beeldscherm dan direct de gebruiker en geeft advies. Bij 7 % van de gebruikers is deze melding van toepassing.
  • Onderspanning is de oorzaak van 0,5% van alle auto-ongelukken (SWOV). Ook zijn banden met onderspanning, zeker in combinatie met een beschadiging, de oorzaak van klapbanden. Een tijdige en duidelijke waarschuwing van de Slimme Bandenpomp voorkomt ongelukken en klapbanden.
  • Correctie bandenspanning: De Slimme Bandenpomp corrigeert de bandenspanning op verschillende factoren: eventuele opgewarmde banden, winterbanden en afwijkende bandenmaten. Deze correctie is de garantie voor goed opgepompte banden.
  • De Slimme Bandenpomp neemt de gebruiker stap voor stap mee in het goed oppompen van banden, te vaak wordt het oppompen bij gangbare luchtpompen namelijk niet goed gedaan. Volgens onderzoek van CE Delft (2019) heeft 51% van de gebruikers nog steeds onderspanning na het oppompen van de banden, met andere woorden: slechts 1/3 lukt het om het probleem van onderspanning op te lossen.

De invloed van bandenspanning op de remweg 

Tim en Tom Coronel doen de remtest en ondervinden de invloed van bandenspanning op de remweg van een auto.

 

Milieucentraal legt uit waarom je regelmatig je banden op moet pompen