Veelgestelde vragen Service op Locatie

Vanaf hoeveel auto’s wordt de Service op Locatie uitgevoerd?

Wij komen langs op elke locatie in Nederland en werken vanuit Nieuwegein. De kleinste projecten die wij uitvoeren zijn vanaf 30 auto’s. Wij werken nooit voor particulieren met 1 of 2 auto’s maar altijd voor groepen auto’s bij bedrijven, gemeenten of evenementen. In overleg maken we een offerte op maat die aansluit bij de wensen en mogelijkheden van onze opdrachtgevers.

Wat zijn de kosten van de Service op Locatie?

De Service op Locatie is al rendabel vanaf 30 auto’s, maar we kunnen tot duizenden auto’s bedienen. Om u een idee te geven. De investering voor de Service op Locatie bij een gemiddelde opdracht is voor 150 auto’s € 1.375, -.
Bij de uiteindelijk kosten van de Service op Locatie spelen specifieke wensen een rol. Ook speelt mee of alle auto’s gecontroleerd moeten worden of alleen bepaalde (bijvoorbeeld lease) auto’s.
De potentiële besparingen zijn sterk afhankelijk van het percentage auto’s met onderspanning, de gemiddelde jaarkilometrage van de auto’s en de samenstelling van het wagenpark. Een deel van deze besparing komt voort uit het lagere brandstofverbruik. Een ander deel van de besparing heeft te maken met de voorkomen slijtage van de autobanden. In de praktijk blijkt dat we gemiddeld per auto op jaarbasis € 100,- besparen.

Is het nodig dat de autobezitter aanwezig is bij de controle?

De medewerkers van Band op Spanning werken met een computer en eigen ontwikkelde software die bij elk kenteken én bandenmaat de geadviseerde bandenspanning opzoekt. Het is dus niet nodig dat de autobezitter aanwezig is.

Welke apparatuur wordt er gebruikt tijdens de Service?

De medewerkers van Band op Spanning werken met een computer en eigen ontwikkelde software die bij elk kenteken én bandenmaat de geadviseerde bandenspanning opzoekt. Wij beschikken over informatie van de RDW die relevant is voor de uitvoering van onze service. Dit is, gekoppeld aan het kenteken, informatie over merk/model/type en de bijbehorende geadviseerde bandenspanning(en).

Is Band op Spanning gespecialiseerd in bandenspanning?

Wij zijn een organisatie die volledig gespecialiseerd is in het op spanning brengen van autobanden. Wij werken sinds 2004 met veel succes bij honderden bedrijven, gemeenten en evenementen. Onze medewerkers zijn goed getraind en omdat wij onze eigen software hebben ontwikkeld, werken we volledig digitaal en efficiënt. Doordat op kenteken de registratie wordt bijhouden, kan indien nodig bij vragen precies worden opgezocht of een auto is gecontroleerd en welke gegevens daarbij zijn geregistreerd.

Is het mogelijk bepaalde auto’s aan of af te melden?

In overleg met de opdrachtgever kunnen wij alle auto’s op een terrein controleren – of alleen de aangemelde auto’s of bijvoorbeeld alleen leaseauto’s. Dit aanmelden gebeurt op basis van kentekenkoppeling. Ook kunnen wij op verzoek spanningen aanbrengen, als dat van tevoren is doorgegeven.

Nog vragen na de Service op Locatie?

Als standaard onderdeel van de Service op Locatie wordt een digitale registratie bijgehouden waarin de volgende gegevens worden opgenomen: locatie, datum, kenteken, bandenmaat, aangetroffen bandenspanning, minimale adviesspanning en bijzonderheden (lekke band, ontbrekende ventieldop etc.). Doordat op kenteken de registratie wordt bijhouden, kan indien nodig bij vragen precies worden opgezocht of een auto is gecontroleerd en welke gegevens daarbij zijn geregistreerd.
Een ander voordeel van onze geautomatiseerde werkwijze is de mogelijkheid gegevens terug te zoeken. Indien iemand na uitvoering van de service een vraag of klacht heeft, is het altijd mogelijk uit te zoeken wat er is gebeurd met de betreffende auto.

Waarom is de Service op Locatie effectief?

Bijna de helft van de automobilisten (47%) controleert de bandenspanning minimaal drie keer per jaar, 19% van de automobilisten controleert de bandenspanning nooit (1). Het op spanning brengen van banden gebeurt in de meerderheid van de gevallen echter (93%) niet correct (2).

(1) Heinoo, A. (2016). Bandenbewustzijn van de Nederlandse Automobilist.
(2) BOVAG (6 juli 2017). Vakantiegangers op pad met veel te lage bandenspanning. Verkregen van: https://www.bovag.nl/pers/persberichten/%E2%80%8Bvakantiegangers-op-pad-met-veel-te-lage-bandenspa

Waarom is de Service op Locatie een leuke en duurzame activiteit?

De meeste mensen ervaren het als een cadeautje wanneer de banden van hun auto (gratis) opgepompt worden, zonder dat het hen enige moeite of tijd kost. Men hoeft niet eerst uit te zoeken wat de juiste spanning is voor de eigen banden, de spanning te meten en indien nodig de banden opnieuw op te pompen.
Een beter milieu begint bij een goede bandenspanning :-). Als alle auto’s met goed opgepompte banden zouden rijden, bespaart dat jaarlijks tot 0,4 Megaton CO2-uitstoot. De maatregel is dan ook opgenomen in het Klimaatakkoord.

Wat is een ruitenwisserkaartje?

De deelnemende auto’s ontvangen een kaartje met informatie over de resultaten en besparingen. Dit kaartje is tevens te voorzien van een eigen boodschap van de opdrachtgever.