Testimonials

Eneco
“We hebben met ons projectteam zojuist de evaluatie gedaan. De bandenspanningactie is zeer goed ontvangen. De medewerkers van Band Op Spanning waren vriendelijk en behulpzaam. Ik heb zelfs gehoord dat ze een auto die langs de straat stond geparkeerd daar ter plaatse hebben gecontroleerd. Heel klantvriendelijk! (maar niet goed voor de eigen veiligheid).Het was een prima actie, professioneel uitgevoerd. Ik kan dit aan elk bedrijf aanbevelen.”
Paul Broos, productmanager Duurzaam bij Eneco Business

Essent
Mede ingegeven door haar actieve MVO beleid, heeft Essent in 2008 twee keer de service Band op Spanning op haar grotere locaties (totaal 25) verspreid over heel Nederland door ons laten uitvoeren. Gemiddeld zijn daarbij ± 3.500 auto’s gecontroleerd en is een CO2 uitstoot van ruim 36 ton vermeden.
Via onze service draagt Essent eraan bij dat het gebruik van fossiele brandstof en grondstoffen voor de bandenfabricage op een concrete en tastbare wijze wordt teruggedrongen. Het is voor iedereen helder dat de besparingen per auto misschien klein zijn, maar voor Essent, met zijn diverse locaties, zijn de besparingen als geheel groot. Er wordt al snel een tankwagen vol brandstof minder verbruikt.
Tevens wordt ervoor gezorgd dat de banden minder snel slijten, doordat deze op de goede bandenspanning zijn gebracht. De stapel bespaarde banden kan geschat worden op ongeveer 100 meter hoogte! Uiteraard levert dit een positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid.

Ordina
De service Band op Spanning past uitstekend in het MVO-beleid. Ordina wil de eigen bedrijfsvoering op een maatschappelijk verantwoorde manier vormgeven. Aan deze verantwoordelijkheid geven we onder andere invulling door zorgvuldig om te gaan met het milieu. Op diverse bedrijfsvoeringaspecten stellen we jaarlijks milieudoelen en maken we een jaarprogramma. Op het gebied van mobiliteit hebben we initiatieven rondom drie actielijnen: Zuiniger auto’s, Zuiniger rijden, Minder rijden.

“De actie Band op Spanning is al jarenlang één van de instrumenten die we inzetten om zuiniger te rijden. Door elk trimester de service Band op Spanning uit te voeren voor ons autopark, besparen we jaarlijks circa 15.000 liter brandstof en 60 ton CO2uitstoot.
De service Band op Spanning levert echt een winwin op: vermindering CO2 uitstoot, kostenbesparingen, door minder brandstofgebruik en langere levensduur banden én gemak voor de medewerkers“.

Marion Kemper, MVO afdeling Ordina Nieuwegein

Albron Catering
“Hartelijk dan voor de heldere en overzichtelijke rapportage; we gaan dit zeker intern terugkoppelen. Een geslaagde actie dus, zeker als we kijken naar het resultaat. Nogmaals bedankt!”
Marije de Groot, communicatieadviseur Albron

Gemeente Roosendaal
“Band op spanning is in Roosendaal steeds het succesnummer van de Europese mobiliteitsweek. Met deze actie bereik je een breed publiek waarvan het gros weinig of niet met duurzaamheid en milieu bezig is. Je biedt mensen een concreet handvat aan om te bezuinigen op hun uitgaven en tegelijkertijd het milieu te sparen. Veel mensen weten wel dat ze iets aan een schonere lucht en een gezonde leefomgeving kunnen doen maar denken dan dat ze de auto moeten laten staan. Band op spanning biedt ze met deze concrete, uitnodigende en leuke actie de mogelijkheid om als automobilist iets bij te dragen. “
Marlies van der Heijden, medewerker communicatie gemeente Roosendaal.

Gemeente Heemstede
“Tijdens de Europese week van de mobiliteit heeft gemeente Heemstede de actie “band op spanning” laten uitvoeren door Stichting band op spanning in het kader van haar voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid. Wij zijn zeer tevreden over de uitvoering van de actie. Naast de ingeschreven deelnemers heeft de stichting tijdens de Stichting nog een flink aantal medewerkers over de streep gekregen om alsnog mee te doen. Er is niet alleen gekeken naar de bandspanning maar middels een kaartje zijn ook de gevaren van zachte banden aangegeven aan de eigenaren. De rapportage met de resultaten is kort na de actie toegezonden. Het is een overzichtelijke en zeer informatieve rapportage waar we goed mee kunnen communiceren in en buiten de organisatie. Kortom een zeer geslaagde actie!”
Eddy Satoer, Gemeente Heemstede

Aardewerk
“Autorijden kan veel veiliger, schoner en goedkoper. Waar beter te beginnen dan bij de nieuwe generatie chauffeurs! Leerlingen van de AKA-opleiding (Arbeidsmarkt geKwalificeerd Assistent) zetten zich hiervoor in en brengen banden op de juiste spanning. Resultaat tweeledig: klimaatverbetering en besparing! Ter plaatse controleren de leerlingen door middel van professionele mobiele computergestuurde apparatuur de bandenspanning van zo’n 300 auto’s van alle medewerkers en leerlingen en brengen deze zo nodig op de juiste spanning. Met hiervoor speciaal ontwikkelde ruitenwisserkaartjes worden de automobilisten geïnformeerd over zowel de oude als de nieuwe bandenspanning”.
Cindy Slaghuis, projectleider Aardewerk