Informatie particulieren

Wilt u ook een Slimme Bandenpomp bij u in de buurt?

Met het plaatsen van een Slimme Bandenpomp draagt u dírect bij aan een beter klimaat en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Ook rijden auto’s met goed opgepompte banden veiliger.

U bespaart bovendien op de slijtage van uw banden en aan brandstof zo’n €80,- tot €150,- per jaar. De Slimme Bandenpomp is voor automobilisten gratis.

Wilt u in uw eigen woonwijk of winkelcentrum een makkelijk te bedienen pomp? Kom dan in actie om de kosten ervan te laten financieren.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Via een locatiepartner
  Voor supermarkten, bouwmarkten of tuincentra is een Slimme Bandenpomp erg interessant. Zo bieden zij gemak en een kostenbesparing aan de bezoeker. Gebruikers van de pomp zijn zeer enthousiast en het kan zelfs een reden zijn om de plek vaker te bezoeken. Die bedrijven zijn vaak actief op sociale media, waar u hen makkelijk kan benaderen met een snel voorstel.
 • Via een wethouder of ambtenaar binnen uw gemeente
  Neem contact op met de verantwoordelijke ambtenaar of wethouder binnen uw gemeente. Denk aan wethouders met portefeuilles als Milieu & emissievrij vervoer, Volksgezondheid, Mobiliteit, Energie of Groen. Andere titels zijn Klimaat, Duurzaamheid & circulaire economie, Verkeer of Vervoer en luchtkwaliteit.
 • Via de organisatie waar u werkt
  Wilt u een Slimme Bandenpomp op het parkeerterrein van de organisatie waar u voor werkt? Neem dan contact op met degene die binnen de organisatie verantwoordelijk is voor klimaat, duurzaamheid, (het verduurzamen van het) woon-werkverkeer of veiligheid van werknemers op de weg. Denk aan de MVO- of duurzaamheidsmanager, facilitymanager of directeur zelf.
 • Via een bestaand initiatief, fonds of project binnen uw gemeente
  Soms zijn er speciale fondsen beschikbaar voor initiatieven om uw buurt, wijk of stad leuker, duurzamer of leefbaarder te maken. Uw buurtapp, buurthuis of wijkvereniging weet wellicht al meer. Ook kunt u aansluiting zoeken bij een bestaand initiatief of project dat (gedeeltelijk) gericht is op het terugdringen van CO2, verhogen van luchtkwaliteit of verkeersveiligheid.
 • Via een burgerinitiatief
  Het realiseren van een Slimme Bandenpomp kan u ook door een burgerinitiatief in te dienen. U verbetert met de pomp direct uw leefomgeving en doet concreet iets voor het klimaat en de veiligheid van u als burger. Criteria voor aanvragen vindt u op de site van uw gemeente. Deze route werkt het beste als u in uw lokale omgeving samenwerkt met gelijkgestemden.

Meer informatie

We helpen u graag op weg en kunnen u tips geven over wat u kunt gebruiken in uw correspondentie. Zie de links voor achtergrondinformatie en cijfers over de Slimme Bandenpomp die u kunt gebruiken.

Heeft u financiering voor een Slimme Bandenpomp of heeft u hierover misschien een andere vraag? Gebruik dan onderstaand contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.