Hoe werkt de Slimme Bandenpomp?

Zuinig autorijden met Slimme Bandenpompen
Het goed oppompen van banden met de gangbare luchtpompen bij tankstations vraagt nogal wat van een automobilist. Zo heeft 51% van de gebruikers nog steeds onderspanning na het oppompen van de banden. Slechts 1/3 lukt het om het probleem van onderspanning op te lossen. De Slimme Bandenpomp brengt hier verandering in.

De Slimme Bandenpomp is voorzien van een touchscreen en slimme software. Dit systeem neemt de gebruiker stap voor stap mee in het goed oppompen van banden. Op de verschillende schermen van de touchscreen staan icoontjes, knoppen en instructies die voor zich spreken. Indien hulp nodig of een toelichting tijdens het proces gewenst is, kan dat via de informatieknop. 

Wij plaatsen de Slimme Bandenpomp bij voorkeur op gebruiksvriendelijke en opvallende locaties. Het liefst is dit een plek waar automobilisten niet onderweg zijn en die regelmatig bezocht wordt, bijvoorbeeld dicht bij huis.

De belangrijkste stappen van de Slimme Bandenpomp die de gebruiker doorloopt:

 • De bandenspanning
  De Slimme Bandenpomp biedt de gebruiker gemak door met het kenteken de juiste spanning op te zoeken. Men kan de spanning ook direct invoeren.
 • Koude of warme banden  
  Heeft de auto langer dan 15 minuten of meer dan 5 km gereden, dan corrigeert de Slimme Bandenpomp de meting met 0,3 bar.
 • Winterbanden, bandenmaat en belasting
  Winterbanden, bandenmaat en de mate van belasting van de auto vragen om een correctie op de aanbevolen bandenspanning uit het instructieboekje. De Slimme Bandenpomp corrigeert op deze factoren: de garantie voor goed opgepompte banden.
 • Waarschuwing lekke band
  Vermoedt de Slimme Bandenpomp een lek in de band, dan krijgt de gebruiker hier een melding van. Ongeveer 7% van de auto’s rijdt met een band die een veel te lage spanning heeft of zelfs lek is.
 • Totale besparing 
  De Slimme Bandenpomp laat direct een overzicht zien van de besparing op brandstof, CO2-uitstoot en bandenslijtage. Het totaaloverzicht van al uw medewerkers of klanten is te gebruiken in uw MVO-communicatie of -rapportage.

Lees meer over wat de Slimme Bandenpomp kan doen voor uw milieuprestaties

3 veelgestelde vragen over de Slimme Bandenpomp

Hoe werkt de Slimme Bandenpomp?

De Slimme Bandenpomp is voorzien van een gebruiksvriendelijk touchscreen. Zo kunt u zelf de bandenspanning van uw auto, motor of caravan makkelijk controleren en bijpompen. Op de verschillende schermen staan icoontjes, knoppen en instructies die voor zich spreken. Indien u hulp of toelichting nodig heeft, kunt u dat verkrijgen via een informatieknop.

Ook als u de bandenspanning niet kent of niet weet hoe u een band moet oppompen, kunt u met de Slimme Bandenpomp uitstekend uit de voeten. Als gebruiker van de Slimme Bandenpomp ziet u direct de besparing op brandstof en CO2-uitstoot.

Kan de Slimme Bandenpomp de hele dag gebruikt worden?

Slimme Bandenpompen zijn ontworpen om elk uur van de dag te functioneren.
Pompen die volledig op zonne-energie werken, werken ook als het bewolkt is, als het regent of als de dagen minder lang duren.

Kan een Slimme Bandenpomp in een parkeergarage geplaatst worden?

Ja, dat kan. Als we een pomp binnen plaatsen (meestal een parkeergarage), wordt deze aangesloten op netstroom. De Slimme Bandenpomp werkt dan niet op zonne-energie.