Veelgestelde vragen

Door wie is de Bandenpomp ontwikkeld?

De Bandenpomp is een initiatief van Band op Spanning. Wij zijn een gedreven, onafhankelijke stichting die zonder winstoogmerk werkt aan het oplossen van het probleem dat ruim 60 % van de auto’s met onderspanning rijdt. Na veel vragen en klachten van automobilisten over de bestaande luchtapparatuur bij tankstations, hebben wij besloten zelf een veel betere en gebruiksvriendelijker Bandenpomp te ontwikkelen. Het is een zeer duurzaam en iconisch ontworpen Bandenpomp, die met een team van Nederlandse ontwerpers en adviseurs is ontwikkeld en in Nederland in onze eigen werkplaats wordt gemaakt.

Waarom een slimme Bandenpomp?

Door het regelmatig oppompen van de banden bespaart een automobilist al snel 75 tot wel 150 euro per jaar. Helaas brengen maar weinig automobilisten zelf hun banden op spanning. Daarbij komt dat de huidige luchtpompen bij tankstations niet makkelijk in gebruik zijn, op de verkeerde plaats staan en tegenwoordig steeds vaker voor enkele minuten gebruik 50 cent of 1 euro kosten. Veel mensen vinden dit belachelijk en niet passen bij de service die ze gewend waren en wensen. Ze rijden dan langer door met onderspanning en dat is niet goed voor het milieu, de verkeersveiligheid en hun eigen portemonnee.

Daarom hebben wij besloten om een nieuwe Bandenpomp te introduceren die de gebruiker met een handige touchscreen helpt, inzicht in de besparingen geeft, gratis is in gebruik en gemaakt is van duurzame materialen. In gebruik is deze daarnaast veel nauwkeuriger en veiliger. Je rijdt nooit onbedoeld weg met een lagere spanning dan waarmee je kwam en je krijgt in beeld netjes een waarschuwing als je ene lekke band hebt. Dat scheelt ongelukken en levert veel verraste en tijdig gewaarschuwde automobilisten op. Als je klaar bent, word je netjes bedankt voor het gebruik en zie je direct de besparingen in geld, liters brandstof en verlengde levensduur van de banden in beeld. Gemiddeld ruim 20 euro per keer gebruik!

Moet ik betalen voor het gebruik?

Het gebruik van de Bandenpomp is kosteloos voor de gebruiker. De Bandenpomp is makkelijk te plaatsen zonder dat er nieuwe leidingen gelegd hoeven te worden. Tevens zorgen wij voor al het onderhoud en jaarlijkse service. Kortom de Bandenpomp geeft service en gemak aan de gebruikers en het is ons doel zoveel mogelijk drempels weg te nemen om de banden elk kwartaal weer op de juiste spanning te brengen.

Krijgt de Bandenpomp genoeg stroom?

De Bandenpomp werkt volledig op zonne-energie. In principe is dit voldoende om bij normaal gebruik altijd goed te functioneren. Er zit een batterij in die garandeert dat ook in de winter, bij meerdere dagen geen zonlicht de Bandenpomp toch prima gebruikt kan worden, ook ‘s nachts. Er is voor locaties met alleen een parkeergarage ook een model die werkt op netstroom zodat die echt overal makkelijk geplaatst kan worden.

Kan ik ook een aanhangwagen of motorband oppompen?

Jazeker! Bij de slimme Bandenpomp kan iedereen terecht met een motor aangedreven vervoermiddel op 2, 3 of 4 wielen. De bandenpomp is tevens geschikt voor aanhangers, caravans en reservebanden. Eigenlijk alles met maximaal 4 banden, want de Bandenpomp is niet geschikt voor vrachtauto’s of hogere spanningen dan 6 bar. Ook voor fietsen is de Bandenpomp niet ontwikkeld en wij raden het gebruik af voor deze groep.

Hoeveel gebruikers kan de Bandenpomp aan?

De Bandenpomp is ontworpen om elke dag, elk uur en altijd te functioneren. Dus ook zonder zonlicht, als het regent of langer donker blijft. Pas na 5 winterse en donkere dagen en met dagelijks 20 gebruikers komend ede grenzen in zicht. Dan moet echt toch eens de zon weer (even) doorbreken om de batterij bij te laden.