De Slimme Bandenpomp

Duurzaam ondernemen via een goede bandenspanning

Help uw medewerkers, bezoekers of inwoners klimaatvriendelijker en schoner de weg op met de Slimme Bandenpomp.

Veel te vaak gebeurt het oppompen van banden niet correct. Uit onderzoek van CE Delft blijkt namelijk dat 79% van de gebruikers voor gebruik van de gangbare luchtpompen onderspanning heeft. Echter heeft 51% nog steeds onderspanning na het oppompen van de banden bij deze gangbare luchtpompen. Nog opvallender: 37% van de automobilisten rijdt weg met een lagere bandenspanning dan waarmee ze kwamen!

De Slimme Bandenpomp biedt automobilisten gemak bij het oppompen van autobanden. Hierdoor wordt het oppompen van banden laagdrempelig en gebeurt het goed. Zo versterkt u uw groene, duurzame profiel als organisatie of gemeente. 

Plaats ook een Slimme Bandenpomp en werk mee aan:

  • Directe besparing op het klimaat door terugdringen CO2-uitstoot
  • Verbetering van de luchtkwaliteit door minder uitstoot van NOx en fijnstof
  • Veiliger en stiller verkeer
  • 2% tot 5% brandstofbesparing en langer gebruik van banden door minder slijtage
  • Minder microplastic in plastic soup door vermindering bandenslijpsel
  • Positieve en zichtbare klimaatoplossing
  • Gratis toegankelijke bandenpompen voor automobilisten

Arjan de Bakker, Senior Adviseur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
‘Een te lage bandenspanning bij auto’s leidt tot een slechtere wegligging, langere remweg, snellere slijtage van banden en onnodig brandstofverbruik. De Slimme Bandenpomp biedt op al deze punten uitkomst en pompt banden netjes en makkelijk op. Dit geldt ook voor onze eigen auto’s van medewerkers en bezoekers bij ons hoofdkantoor, want natuurlijk willen we daar ook iedereen zo veilig en duurzaam mogelijk
weer de weg op laten gaan. Een goede bandenspanning draagt daaraan bij.’

3 veelgestelde vragen over de Slimme Bandenpomp

Door wie is de Bandenpomp ontwikkeld?

De Slimme Bandenpomp is ontwikkeld door Band op Spanning. Deze zeer duurzaam en iconisch ontworpen pomp is met een team van Nederlandse ontwerpers en adviseurs ontwikkeld. De Slimme Bandenpomp wordt in onze eigen werkplaats gemaakt. In het ontwerpproces stond de gebruiksvriendelijkheid van de pomp centraal. Zo heeft de Slimme Bandenpomp een groot touchscreen gekregen, dat de gebruiker stap voor stap meeneemt in het proces. Slimme software houdt rekening met verschillende correctiefactoren voor de goede bandenspanning.

Waarom een Slimme Bandenpomp en niet een gangbare luchtunit?

Uit onderzoek van CE Delft blijkt dat 79% van de gebruikers voor gebruik van de gangbare luchtpompen onderspanning heeft. Echter heeft 51% nog steeds onderspanning na het oppompen van de banden bij deze gangbare luchtpompen. Lees hier meer over de uitkomsten van het onderzoek.

De Slimme Bandenpomp neemt de gebruiker stap voor stap mee in het goed oppompen van banden. Daarnaast corrigeert de pomp op belangrijke factoren de bandenspanning. Zo laat de Slimme Bandenpomp direct een overzicht zien van de besparing op brandstof, CO2-uitstoot en bandenslijtage. Ook maakt de pomp de effecten van eigen handelen inzichtelijk en concreet. Het totaaloverzicht van gebruikers of van een bepaalde periode is online in te zien of op te vragen.

Hoeveel Slimme Bandenpompen staan erin Nederland?

Er staan al meer dan 150 Slimme Bandenpompen! Benieuwd waar onze bandenpompen staan? Bekijk hier onze locaties. 

Prijs
Wij vragen aan onze locatiepartners een kostendekkende vergoeding.

Onze prijs is altijd inclusief het volgende.

  • Plaatsing: de Slimme Bandenpomp wordt geheel kosteloos door ons geplaatst
  • Service: al het jaarlijkse onderhoud en hulp bij storingen
  • Stroom: de Slimme Bandenpomp werkt volledig op zonne-energie
  • Maximale klimaatwinst: het gebruik van de Slimme Bandenpomp voor automobilisten is gratis. Dit om gebruik te stimuleren en maximale klimaatwinst te behalen. 

De jaarlijkse kosten van een Slimme Bandenpomp verdient u al terug met een (lease)wagenpark vanaf 25 auto’s of 100 keer gebruik.

Direct aanvragen

MVO-rapportage
De Slimme Bandenpomp rekent direct uit wat is bespaard aan brandstof, bandenslijtage en CO2-uitstoot. Daarmee wordt het regelmatig oppompen van de banden gestimuleerd. Het totaaloverzicht kunt u vervolgens gebruiken in uw MVO-rapportage of -verslaglegging. Bandenspanning telt ook mee voor het Greenkey-keurmerk en de CO2-Prestatieladder.

Zichtbare klimaatoplossing
Verduurzaam autoverkeer direct door een Slimme Bandenpomp te plaatsen. Dit kan op een goed toegankelijke openbare locatie, op het eigen parkeerterrein of nabij de locatie.

Zonne-energie
De Slimme Bandenpomp werkt helemaal op zonne-energie. Hierdoor is deze overal gemakkelijk te plaatsen, ook op locaties zonder netstroom.

Duurzaam gemaakt
De Slimme Bandenpomp is met zoveel mogelijk duurzame materialen gemaakt. Zo bestaat de pomp bestaat uit kwalitatief goede onderdelen met nauwkeurige sensoren. Deze sensoren brengen met de slimme software betrouwbaar de goede bandenspanning aan.

Samenwerken?
Wij werken graag samen met organisaties die op een positieve en meetbare manier direct hun CO2-uitstoot willen verminderen. Dat kan via onze Slimme Bandenpomp of via de inzet van onze Service op Locatie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan