De Slimme Bandenpomp

Duurzaam ondernemen via een goede bandenspanning

Help uw medewerkers, bezoekers of inwoners klimaatvriendelijker en schoner de weg op met de Slimme Bandenpomp.

Meer dan 60 % van de auto’s rijdt met een te lage bandenspanning. De Slimme Bandenpomp biedt automobilisten gemak bij het oppompen van autobanden, waardoor het oppompen van banden laagdrempelig wordt en goed gebeurt.

Plaats ook een Slimme Bandenpomp en werk mee aan:

– Directe besparing op klimaat door terugdringen CO2-uitstoot
– Verbetering van luchtkwaliteit door minder uitstoot van NOx en fijnstof
– Veiliger en stiller verkeer
– 2 tot 5% brandstofbesparing en langer gebruik van banden door minder slijtage
– Minder microplastic in plastic soup door vermindering bandenslijpsel
– Positieve en zichtbare klimaatoplossing
– Gratis toegankelijke bandenpompen voor automobilisten

Arjan de Bakker, Senior Adviseur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
‘Een te lage bandenspanning bij auto’s leidt tot een slechtere wegligging, langere remweg, snellere slijtage van banden en onnodig brandstofverbruik. De Slimme Bandenpomp biedt op al deze punten uitkomst en pompt banden netjes en makkelijk op. Dit geldt ook voor onze eigen auto’s van medewerkers en bezoekers bij ons hoofdkantoor, want natuurlijk willen we daar ook iedereen zo veilig en duurzaam mogelijk weer de weg op laten gaan. Een goede bandenspanning draagt daar aan bij.’

3 veelgestelde vragen over de Slimme Bandenpomp

Door wie is de Bandenpomp ontwikkeld?

De Bandenpomp is een initiatief van Band op Spanning. Wij zijn een gedreven, onafhankelijke stichting die zonder winstoogmerk werkt aan het oplossen van het probleem dat ruim 60 % van de auto’s met onderspanning rijdt. Na veel vragen en klachten van automobilisten over de bestaande luchtapparatuur bij tankstations, hebben wij besloten zelf een veel betere en gebruiksvriendelijker Bandenpomp te ontwikkelen. Het is een zeer duurzaam en iconisch ontworpen Bandenpomp, die met een team van Nederlandse ontwerpers en adviseurs is ontwikkeld en in Nederland in onze eigen werkplaats wordt gemaakt.

Waarom een slimme Bandenpomp en niet een gangbare luchtunit?

Door het regelmatig oppompen van de banden bespaart een automobilist al snel 75 tot wel 150 euro per jaar. Helaas brengen maar weinig automobilisten zelf hun banden op spanning. Daarbij komt dat de huidige luchtpompen bij tankstations niet makkelijk in gebruik zijn, op de verkeerde plaats staan en tegenwoordig steeds vaker voor enkele minuten gebruik 50 cent of 1 euro kosten. Veel mensen vinden dit belachelijk en niet passen bij de service die ze gewend waren en wensen. Ze rijden dan langer door met onderspanning en dat is niet goed voor het milieu, de verkeersveiligheid en hun eigen portemonnee.

Daarom hebben wij besloten om een nieuwe Bandenpomp te introduceren die de gebruiker met een handige touchscreen helpt, inzicht in de besparingen geeft, gratis is in gebruik en gemaakt is van duurzame materialen. In gebruik is deze daarnaast veel nauwkeuriger en veiliger. Je rijdt nooit onbedoeld weg met een lagere spanning dan waarmee je kwam en je krijgt in beeld netjes een waarschuwing als je ene lekke band hebt. Dat scheelt ongelukken en levert veel verraste en tijdig gewaarschuwde automobilisten op. Als je klaar bent, word je netjes bedankt voor het gebruik en zie je direct de besparingen in geld, liters brandstof en verlengde levensduur van de banden in beeld. Gemiddeld ruim 20 euro per keer gebruik!

Hoeveel Slimme Bandenpompen staan erin Nederland?

Er staan al ruim 90 Slimme Bandenpompen! We gaan al snel richting de 100ste pomp. Benieuwd waar onze bandenpompen staan? Bekijk hier onze locaties. 

Prijs
Wij vragen aan onze locatiepartners een kostendekkende vergoeding.

Onze prijs is altijd inclusief: 
V Plaatsing: de Slimme Bandenpomp wordt geheel kosteloos door ons geplaatst
V Service: al het jaarlijkse onderhoud en hulp bij storingen
V Stroom: De Slimme Bandenpomp werkt volledig op zonne-energie
V Maximale klimaatwinst: het gebruik van de Slimme Bandenpomp voor automobilisten is gratis. Dit om gebruik te stimuleren en maximale klimaatwinst te behalen. 

Zo kost de Slimme Bandenpomp op de openbare parkeerplaats in Maarn, op basis van een overeenkomst voor 5 jaar, €2.500,- per jaar.  De pomp bespaart jaarlijks ruim €25.000,- aan kosten voor de gebruikers.

De jaarlijkse kosten van een Slimme Bandenpomp verdient u al terug met een (lease)wagenpark vanaf 25 auto’s of 100 keer gebruik.

Direct aanvragen 

MVO Rapportage
De Slimme Bandenpomp rekent direct uit wat is bespaard aan brandstof, bandenslijtage en CO2 -uitstoot. Daarmee stimuleert het regelmatig banden oppompen. Het totaaloverzicht kunt u gebruiken in uw MVO rapportage of verslaglegging. Bandenspanning telt ook mee voor het Greenkey keurmerk en de CO2 Prestatieladder.

Zichtbare klimaatoplossing
Verduurzaam autoverkeer direct door een Slimme Bandenpomp te plaatsen op een goed toegankelijke openbare locatie, op het eigen parkeerterrein of nabij de organisatielocatie.

Zonne-energie
De Slimme Bandenpomp werkt helemaal op zonne-energie. Hierdoor is deze overal gemakkelijk te plaatsen, ook op locaties zonder netstroom.

Duurzaam gemaakt
De Slimme Bandenpomp is met zoveel mogelijk duurzame materialen gemaakt. Hij is voorzien van kwalitatieve onderdelen met nauwkeurige sensoren die met slimme software betrouwbaar de gewenste bandenspanning aanbrengt.

 

Samenwerken?
Wij werken graag samen met organisaties die op een positieve en meetbare manier direct hun CO2 uitstoot willen verminderen. Dat kan via onze Slimme Bandenpomp of via de inzet van onze Service op Locatie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan