Alle berichten, Blogposts, Nieuws, Overige

De Slimme Bandenpomp

Meer dan 60% van de auto’s rijdt met een te lage bandenspanning. Zonde, want rijden met een goede bandenspanning levert een directe en meetbare klimaatbijdrage op:

  • Het verminderen van CO2-uitstoot
  • Minder fijnstof
  • Het terugdringen van microplastic
  • Stiller rijden

Wanneer automobilisten zelf hun autobanden oppompen, doen zij dat vaak bij een tankstation. Uit onderzoek van CE Delft blijkt dat 79% van de gebruikers voor gebruik van deze gangbare luchtpompen onderspanning heeft. Echter heeft 51% nog steeds onderspanning na het oppompen van de banden bij deze gangbare luchtpompen. Nog opvallender: 37% van de automobilisten rijdt weg met een lagere bandenspanning dan waarmee ze kwamen!

Als maatschappelijke organisatie hebben wij als oplossing de Slimme Bandenpomp ontwikkeld.

De Slimme Bandenpomp neemt de gebruiker stap voor stap mee in het goed oppompen van banden en corrigeert op belangrijke factoren de bandenspanning. De Slimme Bandenpomp laat direct een overzicht zien van de besparing op brandstof, CO2-uitstoot en bandenslijtage en maakt de effecten inzichtelijk en concreet. Lees hier de belangrijkste stappen van de Slimme Bandenpomp die de gebruiker doorloopt.

Help uw medewerkers, bezoekers of inwoners klimaatvriendelijker en schoner de weg op met de Slimme Bandenpomp.
Plaats een Slimme Bandenpomp en werk mee aan:

  • Directe besparing op het klimaat door terugdringen CO2-uitstoot
  • Verbetering van de luchtkwaliteit door minder uitstoot van NOx en fijnstof
  • Veiliger en stiller verkeer
  • 2% tot 5% brandstofbesparing en langer gebruik van banden door minder slijtage
  • Minder microplastic in plastic soup door vermindering bandenslijpsel
  • Positieve en zichtbare klimaatoplossing

Samenwerken?
Wij werken graag samen met organisaties die op een positieve en meetbare manier direct hun CO2-uitstoot willen verminderen. Neem contact met ons op via 030 230 69 10 of stuur een mail naar info@bandopspanning.nl.