Alle berichten, Blogposts, Nieuws

Klimaatvriendelijker en schoner de weg op met de Slimme Bandenpomp

Het oppompen van autobanden naar de juiste bandenspanning met een gangbare luchtpomp bij een tankstation is nog een lastig klusje! Zonde, want door te rijden met de juiste bandenspanning valt ontzettend veel winst te behalen!

Als de banden zacht zijn, levert dat met rijden meer rolweerstand op. Om deze weerstand te overwinnen is er meer energie nodig: de motor moet harder werken. Geen probleem voor de motor, maar het brandstofverbruik gaat wel omhoog. Onderspanning zorgt voor versnelde slijtage van autobanden waardoor de levensduur snel afneemt. Dit leidt tot het eerder vervangen van de autobanden en meer bandenslijpsel dat als fijn stof in de lucht komt. Ook zorgt rijden met een te lage bandenspanning voor een verminderde grip op de weg. Dit betekent een langere remweg en een hogere slip kans. 

Een makkelijke oplossing voor het probleem van onderspanning en alle nadelige effecten, is het plaatsen van een Slimme Bandenpomp. De Slimme Bandenpomp is voorzien van een gebruiksvriendelijke touchscreen. Zo kan iedereen zelf de bandenspanning makkelijk controleren en bijpompen.

De belangrijkste stappen van de Slimme Bandenpomp die de gebruiker doorloopt:

  • De juiste bandenspanning instellen (met kenteken)
  • De correctiefactoren; zoals koude/warme banden, winterbanden, bandenmaat en belasting
  • Waarschuwing bij een mogelijk lekke band
  • De Slimme Bandenpomp laat na gebruik direct een overzicht zien van de besparing op brandstof, CO2-uitstoot en bandenslijtage

Auto’s met goed opgepompte banden verspillen minder, rijden veiliger en stiller. Het is dus mogelijk medewerkers direct klimaatvriendelijker en schoner de weg op te helpen door auto’s van de juiste bandenspanning te voorzien.

Samenwerken?
Wij werken graag samen met organisaties die op een positieve en meetbare manier direct hun CO2-uitstoot willen verminderen. Neem contact met ons op via 030 230 69 10 of stuur een mail naar info@bandopspanning.nl.