Alle berichten, Blogposts, Nieuws

Een half jaar Band op Spanning in een bijzondere tijd

We stellen jullie graag voor aan Luuk! Begin maart is hij gestart bij Band op Spanning.

Benieuwd wie onze nieuwe collega is en waar hij zich mee bezig houdt bij Band op Spanning? Lees dan de blog van Luuk over hoe hij de eerste maanden heeft ervaren!

Zeven maanden geleden kwam ik voor het eerst langs bij Band op Spanning voor een sollicitatiegesprek.  Tweeënhalf uur later liep ik weer naar buiten met een goed gevoel na een prettige eerste kennismaking. Anderhalve maand later was het dan zo ver; mijn eerste werkdag bij Band op Spanning als Accountmanager. Starten met een nieuwe baan is natuurlijk een bijzondere en spannende tijd. Daarbovenop liep mijn eerste week vrijwel gelijk met de start van de Lockdown! Dat maakte mijn begin periode nog eens extra spannend.                  

Desondanks deze bijzondere wending, ben ik in een warm bad terecht gekomen bij Band op Spanning. Ik kon in deze bijzondere eerste weken rustig de tijd nemen om mijzelf goed in te lezen in de (enorm grote) database van informatie over bandenspanning en onderspanning. Zo weet ik nu dat 60% van de Nederlandse automobilisten met onderspanning rond rijdt, dat dit zorgt voor meer brandstof verbruik en een snellere slijtage van de banden. Bovendien veroorzaakt onderspanning ook nog eens meer auto-ongelukken. Het gevolg van rijden met de juiste bandenspanning is dus niet nihil: als iedereen met de juiste bandenspanning rijdt dan wordt er 0,4 megaton CO2-uitstoot voorkomen. Ook voor de portemonnee is er winst te behalen! Rondrijden met de juiste bandenspanning zorgt namelijk voor een gemiddelde besparing van € 100,- per jaar.

Door mijn werk als Accountmanager kan ik een maatschappelijke impact maken. In combinatie met het gezellige team zorgt dat ervoor dat ik met veel plezier en enthousiasme mijzelf de afgelopen zes maanden heb ingezet. Het is natuurlijk ook een mooie missie om ervoor te zorgen dat iedereen zelf zijn banden gemakkelijk op spanning kan brengen. Dit doen wij door het plaatsen van de Slimme Bandenpomp. Op dit moment staan er 120 Slimme Bandenpompen in Nederland en de teller blijft lopen, want wij hebben de missie om 2.500 pompen door Nederland te plaatsen. Zodat iedereen gebruik kan maken van onze Slimme Bandenpomp en met de juiste bandenspanning kan rondrijden.

Benieuwd naar onze Slimme Bandenpomp? Of andere vragen over de effecten van bandenspanning? Ik maak altijd tijd voor een kop koffie en een goed gesprek! Bel gerust via 030 230 69 10 of mail naar luuk@bandopspanning.nl.