Alle berichten, Blogposts, Nieuws

Terugblik 2019

Het is vandaag 31 december 2019, oudjaarsdag. Het jaar is ontzettend snel gegaan en 2020 staat voor de deur! Hét moment om terug te blikken op dit mooie jaar vol ontwikkelingen en mijlpalen voor Band op Spanning.

Januari, februari en maart 
De eerste drie maanden van 2019 begonnen we met de plaatsing van twee Slimme Bandenpompen. De eerste Bandenpomp was er gelijk een van een reeks die dit jaar geplaatst is; de Slimme Bandenpomp bij Unica in Hoevelaken. Bij Unica hebben wij dit jaar maar liefst vijf (!!) Slimme Bandenpompen mogen plaatsen. 

De tweede Slimme Bandenpomp die dit jaar geplaatst werd was de Bandenpomp bij Twente Milieu in Enschede. Deze Bandenpomp heeft al 3 ton CO2 bespaard. 

 

 

 

 

 

 

April
In april stond er een bijzondere gebeurtenis op de planning; de verhuizing van Band op Spanning! 

Band op Spanning groeit! En ook op het kantoor groeien wij (nog steeds) mee! Daarom was het toch echt tijd voor een nieuwe plek. Gelukkig hoefden we niet ver te verhuizen met onze spullen… een paar honderd meter verderop, om precies te zijn! 

Uiteraard ging het werk ook gewoon door en werden er weer twee nieuwe Slimme Bandenpompen geplaatst. De tweede pomp van Unica, deze keer in Rotterdam. En bij Ernst&Young bij IP Kleefse Waard in Arnhem. 

Mei, juni, juli en augustus
In de maanden mei, juni, juli en augustus werden er maar liefst 11 nieuwe Slimme Bandenpompen geplaatst! 

AVIA Xpress Nobelpoort, Zierikzee

Picture 2 of 11

In augustus vond ook een zeer belangrijke mijlpaal plaats. Band op Spanning vierde het 15-jarig bestaan! Band op Spanning is opgericht in 2004 door huidig directeur Laurens Drogendijk. “Ik wil graag werken aan concrete oplossingen van milieuproblemen, dàt is mijn passie. Het is dan ook fantastisch om projecten en concepten op te zetten rondom het thema duurzame mobiliteit en energiebesparing, daar kan zoveel bereikt worden”. Lees er hier meer over. 

September en oktober
In het najaar bleven we doorgaan met het plaatsen van nieuwe Bandenpompen! Bij de McDonald’s in Breukelen staat nu ook een Slimme Bandenpomp, die 24/7 gratis te gebruiken is. 

Met Zuid-Limburg Bereikbaar werken we al lang samen om rijden met onderspanning aan te pakken! Een erg fijne samenwerking die al heeft geleid tot vele service acties, waarbij we in Maastricht en omstreken op verschillende locaties banden op de juiste spanning hebben gebracht. En als kers op de taart, hebben wij in september samen met Zuid-Limburg Bereikbaar een nieuwe Slimme Bandenpomp geplaatst! 

Het laatste halfjaar van 2019 had iedereen het maar over een ding; stikstof. Het was continu trending op twitter en het domineerde het nieuws. De uitstoot van stikstofoxides, speelt ook bij rijden met onderspanning een rol. Benieuwd hoe dit precies zit? Lees dan onze blog

November en december 
De laatste twee maanden van 2019 gingen haast nog sneller voorbij dan de rest van het jaar! En het waren hele drukke maanden. Met maar liefst 6 nieuwe Slimme Bandenpompen erbij. De Slimme Bandenpompen werden geplaatst in Amsterdam in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, bij Stedin in Utrecht en in Bilthoven door Gemeente de Bilt. De andere 3 nieuwe Bandenpompen werden in Amersfoort geplaatst, in samenwerking met de Gemeente Amersfoort. Deze Bandenpompen staan bij Yokogawa, de Praxis en bij het Meander Ziekenhuis. Benieuwd waar al onze Slimme Bandenpompen precies staan? Bekijk dan onze locatie pagina.  

Maar dit was niet het enige nieuws tegen het einde van het jaar! Op 19 december werd het Luchtpomponderzoek van CE Delft gepubliceerd. Uit dit onderzoek van CE Delft blijkt dat 79% van de gebruikers voor gebruik van de gangbare luchtpompen onderspanning heeft. Echter heeft 51% nog steeds onderspanning na het oppompen van de banden bij deze gangbare luchtpompen. Nog opvallender: 37% van de automobilisten rijdt weg met een lagere bandenspanning dan waarmee ze kwamen!

Lees hier meer over de uitkomsten van het onderzoek. 

Klaar voor een nieuw jaar! 
2019 was met recht een fantastisch jaar! Aan het begin van het jaar stonden er 90 Slimme Bandenpompen, vandaag staan er 111! Een groei van maar liefst 21 Bandenpompen. Ook hebben onze servicemedewerkers weer ontzettend veel auto’s gecontroleerd op allerlei locaties in Nederland.  Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op. 

We zijn benieuwd wat 2020 zal brengen, maar het zal ongetwijfeld weer een jaar worden vol mooie mijlpalen. 

Namens alle medewerkers van Band op Spanning, wensen wij u een gelukkig nieuw jaar toe!