Alle berichten, Blogposts, Nieuws, Overige

Jubileum plaatsing 1ste Slimme Bandenpomp

Den-Haag, 31 oktober 2011

In samenwerking met de ANWB lanceert Band op Spanning de eerste duurzame Bandenpomp ter wereld. Op maandag 31 oktober 2011 is de eerste Bandenpomp officieel in gebruik genomen door Guido van Woerkom bij het ANWB hoofdkantoor.

Vandaag, 8 jaar geleden, werd de allereerste Slimme Bandenpomp geplaatst. De bandenpomp werd geplaatst bij het ANWB hoofdkantoor in Den Haag. En daar staat deze bandenpomp nog steeds! De pomp is al door meer dan 11.000 mensen gebruikt en heeft al meer dan 180 ton CO2 bespaard. Prachtige resultaten van deze eerste Slimme Bandenpomp!

Nu 8 jaar later staan er in heel Nederland meer dan 100 Slimme Bandenpompen én er staan er nog een hoop op de planning om te plaatsen. Daar zijn we ontzettend trots op!  

De Slimme Bandenpomp
Het goed oppompen van banden bij de gangbare oppompapparatuur bij tankstations vraagt nogal wat van een automobilist. De Slimme Bandenpomp brengt hier verandering in.  De Slimme Bandenpomp is voorzien van een gebruiksvriendelijke touchscreen en slimme software. Hierdoor wordt de gebruiker stap voor stap meegenomen in het goed oppompen van banden. Op de verschillende schermen van de touchscreen staan icoontjes, knoppen en instructies die voor zich spreken. Indien hulp nodig of een toelichting tijdens het proces gewenst is, kan dat via de informatieknop.

Wij plaatsen de Slimme Bandenpomp bij voorkeur op gebruiksvriendelijke en opvallende locaties. Liefst een plek waar automobilisten niet onderweg zijn en een plek die regelmatig bezocht wordt, bijvoorbeeld dicht bij huis. Bekijk hier al onze locaties.

Hoe meer mensen met goed opgepompte banden rijden, hoe beter voor het klimaat, het milieu en de veiligheid.

Help uw medewerkers, bezoekers of inwoners ook klimaatvriendelijker en schoner de weg op met de Slimme Bandenpomp. Ik wil een Slimme Bandenpomp!