Alle berichten, Blogposts, Nieuws

Terugblik augustus – Band op Spanning bestaat 15 jaar!

Augustus is voorbij gevlogen en de herfst is alweer in zicht! De maand augustus was een zeer drukke maand wat betreft onze Service op Locatie! Met op meerdere dagen zelfs diverse klussen! Zo hebben we o.a. in Groningen, Amstelveen, Tilburg, Rijssen, Zwolle, Lochem, Breda, Amsterdam, Heerhugowaard, Breukelen, Rotterdam en Driebergen van heel veel auto’s weer de bandenspanning gecontroleerd én indien nodig de banden op de juiste spanning gebracht. Een succesvolle zomer!

Ook staat er een nieuwe Slimme Bandenpomp, ditmaal in Oosterhout bij het kantoor van Unica. Inmiddels zijn er in samenwerking met Unica al maar liefst 5 bandenpompen geplaatst! Deze staan bij de kantoren in Hoevelaken, Bodegraven, Amsterdam, Rotterdam en nu dus ook in Oosterhout. Een samenwerking waar we ontzettend trots op zijn!

De zomervakantie is weer op zijn einde en dat betekent dat de banden weer gecontroleerd mogen worden! Na een vakantie met vele kilometers op de teller, kan een check nooit kwaad. Slimme Bandenpomp gebruikers Stefan en Thierry gaven het goede voorbeeld en delen graag hun ervaringen;

           

 

 

 

 

 

Een bijzonder hoogtepunt deze maand: Band op Spanning bestaat alweer 15 jaar! Band op Spanning is opgericht in 2004 door huidig directeur Laurens Drogendijk. “Ik wil graag werken aan concrete oplossingen van milieuproblemen, dàt is mijn passie. Het is dan ook fantastisch om projecten en concepten op te zetten rondom het thema duurzame mobiliteit en energiebesparing, daar kan zoveel bereikt worden”.

Band op Spanning is begonnen met de Service op Locatie, om een oplossing te bieden voor het rijden met onderspanning. Maar liefst 60% van de automobilisten rijdt met een te lage bandenspanning, waardoor men o.a. meer CO2 uitstoot en onveiliger rijdt. Door op allerlei plaatsen in Nederland de bandenspanning van auto’s te controleren en weer op de juiste spanning te brengen, bieden we een concrete oplossing!

Uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de mensen die een pomp bij tankstations gebruiken, helaas nog steeds met de verkeerde bandenspanning wegrijdt. Ook zijn er veel klachten over de kwaliteit van de huidige pompen en dat deze pompen geld kosten. Onnodige drempels! Daarom besloten we in 2011 zelf de Slimme Bandenpomp te ontwikkelen!  Een innovatieve Bandenpomp die de gebruikers bedieningsgemak en service verleent, gratis te gebruiken is, gemaakt is van duurzame materialen en werkt op zonne-energie.

Inmiddels staan er in Nederland meer dan 100 Slimme Bandenpompen en blijft de teller de komende maanden oplopen. Ook met onze Service op Locatie gaan we nog steeds het hele land door om op diverse plekken de bandenspanning te controleren.

15 jaar vol mijlpalen en nieuwe ontwikkelingen. Op naar de volgende 15 jaar!