Sociaal project

Project ‘lucht geeft werk’ – Landgoed Zonheuvel

Wanneer u niet vier keer per jaar uw banden controleert zou het goed kunnen dat deze niet de juiste spanning hebben. In Nederland rijdt 60 procent van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dit brengt meerdere problemen met zich mee. Daarom staat vanaf 25 oktober een bijzondere groep servicemedewerkers op landgoed Zonheuvel klaar om de banden van u op de juiste spanning te brengen.

Waarom?

‘Lucht geeft werk’ is een uniek samenwerkingsproject waarbij winst voor het milieu, de werkgelegenheid, de verkeersveiligheid en uw portemonnee hand in hand gaan. Uit onderzoeken is gebleken dat rijden met een te lage bandenspanning 2 tot 5 procent extra brandstof kost, versnelde bandenslijtage veroorzaakt en de lucht wordt vervuild met CO2, fijnstof en NOx. Voor Landgoed Zonheuvel is dit natuurlijk een gouden oplossing als duurzaam hotel. Naast dat rijden op de juiste banden spanning automobilisten kosten bespaart en het milieu ten goede komt, levert de introductie van deze nieuwe service werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, ook nog eens een baantje op.

Sociaal en innovatief ondernemen

Het project ‘Lucht is geeft werk’ is een van de winnaars van de RSD All inclusieve challenge, een initiatief van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) om de ruimte voor innovatie te vergroten binnen de lokale arbeidsmarkt. Lucht geeft werk wordt de komende 6 maanden mogelijk gemaakt door de RSD, Landgoed Zonheuvel, Band op Spanning en de Christelijke Hogeschool Ede. Studenten van de Hogeschool Ede doen gedurende de looptijd van het project onderzoek naar hoe deze dienstverlening ook voor de langere termijn succesvol kan worden aangeboden.