Alle berichten, Blogposts, Nieuws, Persberichten

Kick-off Wereldprimeur

Band op Spanning, Jaarbeurs en de gemeente Utrecht geven de aanpak van het klimaatprobleem concreet handen en voeten. Dagelijks worden de autobanden van de bezoekers van Jaarbeurs gratis opgepompt. Daarmee ontstaan tientallen nieuwe banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een unieke combinatie waar winst voor het milieu, de werkgelegenheid en de portemonnee hand in hand gaan.

Vandaag 14 december 2015 hebben Henk Broeders, directeur van Jaarbeurs en wethouder Victor Everhardt de Kick Off uitgevoerd van dit project, een wereldprimeur in Utrecht. Samen met twee deelnemers in dit project zijn de banden opgepompt van de dienstauto, die nu weer veilig en zuiniger rijdt. Henk: “…. Door dit project kunnen wij onze maatschappelijke ambities goed combineren met extra service en grote voordelen aan onze bezoekers aanbieden. Dat is dubbele winst”.

Jaarlijks staan 600.000 auto’s op dit parkeerterrein waarvan 60 % een te lage bandenspanning heeft. Daardoor verspillen die auto’s jaarlijks 13 miljoen liter brandstof, 250.000 banden; samen goed voor 8.400 ton extra CO2 uitstoot. Victor: “Door de inzet van deze gratis aangeboden service, zijn dus zeer concrete en grote besparingen te realiseren. Dat sluit naadloos aan op onze doelen voor een betere luchtkwaliteit. Het is daarnaast fantastisch dat hiermee ook een sociaal doel wordt gerealiseerd en wij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer werk kunnen bieden”. De partijen investeren gezamenlijk ruim 200.000 euro in deze pilot en bieden zo werkervaringsplaatsen aan voor ruim 50 mensen.

Laurens Drogendijk, oprichter van de sociale onderneming Band op Spanning: “Met onze inzet bij de Jaarbeurs, laten wij zien hoe je concreet handen en voeten kunt geven aan de afspraken die met veel succes in Parijs zijn gemaakt. Een prachtig akkoord en nu gaan we aan de slag! Het is voor iedereen heel gemakkelijk om een paar procent minder CO2 uit te stoten door de banden goed op te pompen. Dat kan nu gratis bij ons hier bij de Jaarbeurs. En als het aan ons ligt breiden wij onze inzet uit naar veel meer plekken in Nederland. Daar doen wij nu hard ons best voor”.

Op de officiële Kick Off zijn de medewerkers en projectpartners in het zonnetje gezet en wordt aandacht gegeven aan deze wereldprimeur. De automobilisten die nu bij de Jaarbeurs parkeren, kunnen gebruik maken van deze gratis aangeboden service. De eerste ervaringen zijn erg positief. Vooral ook omdat de kostenbesparing al snel groter is dan de parkeerkosten. Dat is mooi meegenomen in deze dure tijden, zo reageren de enthousiaste automobilisten.

Beeldmateriaal
Beeldmateriaal is hier verkrijgbaar.

Contact met initiatiefnemers?
De initiatiefnemers verstrekken graag extra en aanvullende informatie. Daarvoor kunt u kunt contact opnemen met:

Band op Spanning
Directeur en woordvoering: Laurens Drogendijk
Adres: De Liesbosch 24, 3439 LC Nieuwegein
Telefoon: 030 230 69 10  / 06 166 024 65
Internet: www.bandopspanning.nl
Email: laurens@bandopspanning.nl
Jaarbeurs
Contactpersoon: Vincent van Zaalen
Adres: Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht
Telefoon: 06 231 953 89
Internet: www.jaarbeurs.nl
Email: Vincent.van.zaalen@jaarbeurs.nl
Gemeente Utrecht
Contact: persteam Utrecht
Telefoon: 030 286 11 32
Internet: www.utrecht.nl
Email: bestuurscommunicatie@utrecht.nl
UW Re-integratie
Contactpersoon: Michel Koot
Telefoon: 030 239 15 00
Internet: www.uw.nl
Email: m.koot@uw.nl
Werkgeverservicepunt
Contact: persteam Utrecht
Telefoon: 030 286 11 32
Internet: www.utrecht.nl
Email: bestuurscommunicatie@utrecht.nl
Social Impact Factory
Contactpersoon: Kim Kiszelnik
Telefoon: 06-113 668 92
Internet: www.socialimpactfactory.com
Email: kim@socialimpactfactory.com