Alle berichten, Nieuws, Persberichten

Band op Spanning sluit 2014 af met 50ste bandenpomp

Na al enkele jaren actief te zijn met de mobiele bandenspanningsservice, verovert Band op Spanning Nederland nu ook met de slimme Bandenpomp. Op verschillende locaties hebben we in de tweede helft van 2014 bandenpompen geplaatst.

Zo werd er in Monnickendam een pomp geplaatst door de gemeente Waterland en Stichting Duurzaam Waterland. Wethouder Laura Bromet van GroenLinks nam de pomp officieel in gebruik. Bromet: “Een goede bandenspanning is een belangrijke factor als het gaat om duurzaam rijden. Met de juiste spanning bespaar je niet alleen brandstof. Het levert ook een lagere CO2 uitstoot, een kortere remweg en je banden gaan langer mee! Een goed initiatief deze slimme bandenpomp, dat prima past binnen het verduurzamen van Waterland.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Foto: Noordhollands Dagblad

 

In gemeente Rijssen-Holten werden maar liefst drie pompen geplaatst. Naast de pomp in Holten, die in september nog naar een centraler gelegen parkeerplaats werd verplaatst, zijn ook in Rijssen en bij Landal Greenparks Holten slimme bandenpompen te vinden. Wethouder Jan Aanstoot over de pomp in Holten: ”Het is goed om te zien dat er veel gebruik wordt gemaakt van de pomp. Meer dan 250 bestuurders per maand hebben hun banden op de juiste spanning gebracht én zagen direct het voordeel dat het hun oplevert. Ik hoop dat door de meer centrale plaatsing van de pomp in Holten er nog meer mensen gebruik van gaan maken”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Foto: Frans Nikkels

 

Andere nieuwe locaties waar de Bandenpomp nu te vinden is:

TonZon in Enschede, Volkswagendealer Pouw in Hardenberg, Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, gemeente Holten, gemeente Rijssen, Landal Greenparks Holten, Nationaal Park de Weerribben, afvalscheidingsstation de Stits in Utrecht, de Lidl in Hengelo, glasvezelbedrijf Cogas in Almelo, Kringloop in Enschede, benzinestation Avia in Borne, VMI Group in Epe, Ernest & Young (EY) in Amsterdam, de New Energy Docks in Amsterdam, Monsanto in Enkhuizen, ECN in Petten, Dura Vermeer in Cruquius en bezoekscentrum Natuurmonumenten Gooi- en Vechtstreek.

 

Een kaart van Nederland met daarop de locaties van alle bandenpompen en de gerealiseerde besparingen is hier te vinden.