Alle berichten, Nieuws, Persberichten, Video

Bandenpomp op zonne-energie bij het Deventer Ziekenhuis

In samenwerking met het Deventer Ziekenhuis lanceert Band op Spanning met subsidie van de Provincie Overijssel de eerste slimme Bandenpomp in Overijssel.
Op maandag 31 maart 2014 is deze Bandenpomp officieel in gebruik genomen door Jeroen Kleinjan, lid van de Raad van Bestuur,  om 15.15 uur op de Nico Bolkesteinlaan 75 in Deventer.

De slimme Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De Bandenpomp is voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken.

In Nederland rijdt 63% van de auto’s met onderspanning wat resulteert in extra CO2 uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage en een langere remweg. Bovendien wordt een zachte band snel heet, waardoor er meer kans is op een klapband. Uit iedere band ontsnapt lucht en daarom is het belangrijk om de bandenspanning te controleren. Een goede bandenspanning voorkomt ongelukken en ziekenhuisopnames door bijvoorbeeld een klapband.

Uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de mensen die de bestaande oppompapparatuur  bij tankstations gebruikt met de verkeerde bandenspanning wegrijdt. Daarnaast zijn er veel klachten over de kwaliteit en het betaalde gebruik van deze pompen. `Zonde!` vindt Band op Spanning en daarom hebben ze in eigen beheer de slimme Bandenpomp bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd.

Er staan inmiddels al meer dan 20 slimme Bandenpompen in Nederland. Met deze Bandenpomp bij het Deventer Ziekenhuis wordt een eerste stap gezet richting het oplossen van probleem van onderspanning in Overijssel.

Over Band op Spanning
Band op Spanning, een organisatie zonder winstoogmerk, biedt prijswinnende oplossingen voor het probleem van onderspanning en is daarmee een effectieve klimaatmaatregel. Naast de slimme Bandenpomp biedt Band op Spanning ook de mobiele service Band op Spanning op locaties aan.