Alle berichten, Nieuws

E.ON zet band op spanning in voor een beter milieu

‘Sympathieke bandenspanningsactie tijdens Brabantse Dag’

Eindhoven, 30 augustus – Bezoekers van de Brabantse Dag konden afgelopen zondag gratis de bandenspanning van hun auto laten opmeten. Initiatiefnemer van de sympathieke actie was energieleverancier E.ON die, als partner van de Brabantse Dag, wil laten zien dat ook kleine beetjes bijdragen aan een beter milieu.

Terwijl bezoekers zich vermaakten tijdens het typisch Brabantse Cultuurfestival, controleerde E.ON in samenwerking met Band op Spanning nauwkeurig de bandenspanning van de aanwezige auto’s. Roel Meijerink, Manager Marketing & Sales van E.ON Benelux licht de actie toe: “Bij E.ON steken we veel energie in verschillende kleine en grote projecten die de balans tussen economische en duurzame belangen bewaren. Zo ook tijdens de Brabantse Dag. Met de actie willen we laten zien dat iedereen zijn steentje kan bijdragen aan een schoner milieu.”

Resultaten besparing
Ruim 60% van alle automobilisten rijdt met een te lage bandenspanning. Door te rijden met de juiste spanning bespaart men jaarlijks 2 tot 5% brandstof, dit zorgt voor minder CO2 uitstoot en dát is weer goed voor het milieu. Van het totale aantal gecheckte auto’s, had 59% onderspanning. Het aantal vermoedelijk lekke banden dat aangetroffen werd, was met 15% hoger dan het landelijk gemiddelde van 7%.

Vermindering CO2-uitstoot en financiële besparing
Met de actie heeft E.ON Benelux 0,6 ton aan CO2-uitstoot weten te voorkomen. Daarnaast heeft het controleren en het, indien nodig, op spanning brengen van de banden geresulteerd in een reductie in de uitstoot van fijnstof. Van de 1,5% fijnstof door bandenslijtage bij personenauto’s wordt 13%, oftewel 0,2% van de landelijke uitstoot, veroorzaakt door onderspanning. Tevens worden er door de check tijdens de Brabantse Dag vele liters brandstof bespaard. Dat levert per auto een besparing van € 13,83 per jaar op1. En daarmee heeft men het toegangskaartje van de Brabantse Dag weer terugverdiend.

Over E.ON
E.ON Benelux is onderdeel van een van de grootste private energiebedrijven ter wereld, E.ON AG. Het bedrijf telt meer dan 26 miljoen klanten in 30 landen. E.ON heeft ruim 78.000 medewerkers en rapporteerde over 2011 een omzet van ruim € 112 miljard.

E.ON Benelux produceert en levert elektriciteit, warmte en gas aan particuliere klanten en is in Nederland een van de grootste energieleveranciers voor de zakelijke markt. Het bedrijf heeft circa 1900 MW opgesteld vermogen in Zuid-Holland, met name op de Maasvlakte. Op die locatie is ook een nieuwe 1.100 MW centrale in aanbouw. Tevens heeft E.ON Benelux centrales in België met een opgesteld vermogen van circa 940 MW in Vilvoorde en Langerlo (Genk). In deze markt zijn we actief in het zakelijke segment. Bij E.ON Benelux werken circa 900 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Voor meer informatie: www.eon.nl.

1 De financiële besparing is gebaseerd op de verwachting dat het oppompen van een autoband tot de adviesspanning bij normaal gebruik gedurende drie maanden een positief effect heeft op het brandstofgebruik en bandenslijtage.