Alle berichten, Nieuws

Agentschap NL zet zich in voor EMW 2012

De Europese Mobiliteits Week (EMW) is een initiatief van de Europese Commissie en wordt in Nederland sinds 2003 jaarlijks georganiseerd. Ruim 2000 steden in Europa en daarbuiten doen mee. Doel is om aandacht te krijgen voor duurzame vormen van vervoer.

Dit jaar vindt de Europese Mobiliteitsweek plaats van 16 tot en met 22 september 2012. In deze week kunnen zowel decentrale overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven laten zien wat zij doen om duurzame mobiliteit te bevorderen. Denk aan het organiseren van een “autovrije zondag”, een markt rondom elektrisch rijden of “groene voetstappen” .

Oproep aan Nederlandse gemeenten
Agentschap NL roept alle Nederlandse gemeenten op om ook dit jaar weer mee te doen met de Europese Mobiliteits Week in Nederland. Het thema van 2012 is “moving in the right direction”. In Europa is de Europese Mobiliteitsweek dé communicatieve campagne die bijdraagt aan het stimuleren en versterken van duurzame mobiliteit.

Meer informatie op http://www.mobilityweek.eu/