Alle berichten, Nieuws

Juiste bandenspanning scheelt bedrijf veel kosten

Sinds kort zijn er dienstverleners actief die de ‘bandenspanningzorg’ uit handen van de werkgever nemen. Zij zorgen er op contractbasis (of bij evenementen) voor dat alle zakelijk gereden auto’s tegen een vaste prijs op spanning blijven. Een voorbeeld van organisaties met een landelijke dekking voor het op spanning houden van autobanden is: Band op Spanning

Het kan een bedrijf vele euro’s per jaar schelen als hun leaserijders rondrijden in leaseauto’s waarbij de banden op de juiste spanning zijn. Zo slijt de band minder hard, wordt er minder brandstof verbruikt en ook is het beter voor het milieu, het comfort en de verkeersveiligheid.

De druk in een band neemt altijd langzaam af. Daarnaast zorgen sterke temperatuurschommelingen en kleine beschadigingen dat de spanning minder wordt. Geadviseerd wordt om ten minste 1 keer per maand de spanning te controleren.

http://ondernemen.blog.nl/tips/2010/01/20/juiste-bandenspanning-scheelt-bedrijf-veel-kosten