Alle berichten, Nieuws

Klimaatstraatfeest 4 van start op de Dag van de Duurzaamheid!

Op 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, start de 4e editie van het Klimaatstraatfeest. Band op Spanning is evenals de voorgaande editie weer een partner van het klimaatstraatfeest.

Een heel aantal straten doet ook dit jaar weer fanatiek met de competitie mee. Zoals de winnaars van vorig jaar, het Beatrixplein in Bennebroek, waar de enthousiaste deelnemers het er over eens zijn dat onze moeder aarde wel een extra aai over haar mooie bol verdient. 

Spaarlampen indraaien, kouder wassen en het aanbrengen van isolatiefolie om alle verwarmingsbuizen. De deelnemers van het Beatrixplein kunnen haast niet stoppen met het bedenken van slimme strategieën om energie te besparen. “Vorig jaar waren wij de trotse winnaars van het Superstraatfeest en dat is dit jaar natuurlijk wéér ons doel”, vertelt Elvera die dit jaar samen met haar man de kartrekker van de straat is. “Dit jaar pakken we het nóg grootser en spectaculairder aan.

Ook zijn we gekozen als Gouden Ster-straat wat betekent dat we als voorbeeld dienen voor andere straten in het land. Hopelijk steken we heel Nederland aan met ons enthousiasme! Het aller-leukste aan het Klimaatstraatfeest is dat het ons als buren samenbrengt. We hebben een klusteam opgericht dat door de hele straat buren helpt om energie- en dus ook kostenbesparende maatregelen uit te voeren. Sinds het Klimaatstraatfeest heerst er veel meer saamhorigheid in de straat, drinken we wijntjes op het plein, en wordt er regelmatig spontaan een BBQ georganiseerd. Gezelligheid alom!”

Het Klimaatstraatfeest wordt georganiseerd door de HIER Klimaatcampagne, een initiatief van ruim 30 Nederlandse maatschappelijke organisaties die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. Voor het Klimaatstraatfeest werkt de HIER Klimaatcampagne samen met Agentschap NL, Band op Spanning, Duurzame Buren, de Fietsersbond, het Klimaatverbond, Milieu Centraal en de Woonbond. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door maatschappelijk partner Essent en door Procter & Gamble, EasyBBQ en Elton. www.klimaatstraatfeest.nl