Alle berichten, Nieuws, Persberichten

Onthulling Bandenpomp bij ANWB

Den-Haag, 31 oktober 2011
In samenwerking met de ANWB lanceert Band op Spanning de eerste duurzame Bandenpomp ter wereld. Op maandag 31 oktober 2011 is de eerste Bandenpomp officieel in gebruik genomen door Guido van Woerkom bij het ANWB hoofdkantoor. In Nederland rijdt 63% van de auto’s met onderspanning wat resulteert in extra CO2 uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage en een langere remweg. De Bandenpomp is door Band op Spanning in eigen beheer bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd als oplossing voor dit probleem.

De Bandenpomp is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Het doel is snel 1.000 Bandenpompen te plaatsen door heel Nederland, op nieuwe locaties zoals bij winkelcentra, in wijken en bij grote parkeerterreinen.

De Bandenpomp is de oplossing voor een hardnekkig probleem

Uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de mensen die een pomp bij tankstations gebruiken, helaas nog steeds met de verkeerde bandenspanning wegrijdt. Ook zijn er veel klachten over de kwaliteit van de huidige pompen en dat deze pompen geld kosten. Onnodige drempels! Daarom heeft Band op Spanning een innovatieve duurzame Bandenpomp ontwikkeld die de gebruikers bedieningsgemak en service verleent, gratis te gebruiken is, gemaakt is van duurzame materialen en werkt op zonne-energie. De touchscreen display helpt met juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. De totale besparingen zijn zichtbaar op internet. Zo wordt het makkelijker om een Bandenpomp te gebruiken en worden automobilisten gestimuleerd om zelf (vaker) de spanning te controleren. De Bandenpomp biedt haar partners tevens veel positieve communicatiemogelijkheden met bezoekers, klanten en relaties en bedankt je na afloop voor het gebruik!

Zo is de duurzame Bandenpomp een laagdrempelige klimaatmaatregel voor bedrijven, gemeentes en andere locatiepartners en besparen automobilisten veel geld.

Over Band op Spanning
De service Band op Spanning is opgezet door Stichting De Groene Garage, een organisatie zonder winstoogmerk. Deze organisatie is in 2004 opgezet door Laurens Drogendijk: “Ik wil graag werken aan concrete oplossingen van milieuproblemen, dàt is mijn passie. Het is dan ook fantastisch om projecten en concepten op te zetten rondom het thema duurzame mobiliteit en energiebesparing, daar kan zoveel bereikt worden”. De Stichting bestrijdt de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt. Band op Spanning is een prijswinnende oplossing voor het probleem van onderspanning en is daarmee een effectieve klimaatmaatregel.

Bij Band op Spanning werken inmiddels bijna 60 medewerkers en met de service zijn met veel succes projecten uitgevoerd bij enkele honderden bedrijven, overheden, evenementen en beurzen.