Alle berichten, Nieuws

Artikel Gemeente Zwijndrecht

Slecht voor milieu en portemonnee

Veel automobilisten rijden met te lage bandenspanning

In de Europese Mobiliteitsweek heeft Stichting de Groene Garage de banden van zo’n 131 auto’s bij het winkelcentrum Walburg gecontroleerd. De garage deed dit in opdracht van de gemeente. Waar nodig ging er een beetje lucht bij. Maar liefst 70% van de gecontroleerde auto’s reed met één of meer te zachte banden rond. Bij
39% waren zelfs alle vier de banden te zacht. Met de actie wil de gemeente inwoners bewust maken van het belang van een goede bandenspanning.

Besparen
Rijden met te lage bandenspanning kost extra geld omdat de banden harder slijten en er meer brandstof
nodig is. Voor een automobilist die jaarlijks met een benzineauto 25.000 km rijdt kunnen de extra kosten van het rijden met te lage bandenspanning oplopen tot € 100,- per jaar. En dat is weer niet zo goed voor uw portemonnee en het milieu. Besparen op de kosten is eigenlijk heel makkelijk: zorg dat uw banden op spanning zijn. Bijvoorbeeld door regelmatig even de bandenspanning te checken. Maar het kan ookgewoon thuis. Er zijn bijvoorbeeld bandenspanningsmeters met compressor in de handel die u op 12 Volt kunt aansluiten. Zo rijden we schoner en goedkoper!