Alle berichten, Nieuws, Persberichten

Amstelveen – Zijn uw autobanden op spanning?

De gemeente Amstelveen houdt op 19, 20 en 21 september a.s. een ‘band op spanning’ actie. Automobilisten kunnen dan op drie locaties hun bandenspanning gratis laten controleren en indien nodig laten bijvullen.

De juiste bandenspanning zorgt voor een betere rijveiligheid, een lager benzineverbruik, minder bandenslijtage en minder fijn stofuitstoot. Goed voor portemonnee en luchtkwaliteit.

De actie vindt plaats in het kader van de Europese mobiliteitsweek. Door aan te sluiten bij de landelijke actie ‘Band op spanning’ wil de gemeente Amstelveense automobilisten bewuster maken van het belang van een juiste bandenspanning.
CDA-wethouder Jan-Willem Groot van Milieu & Energie: “Met deze actie willen we Amstelveners bewust maken van de voordelen van rijden met de juiste bandenspanning. Zowel voor hun portemonnee als voor het milieu.

Gratis, snel en makkelijk
De locaties waar automobilisten terecht kunnen zijn:
● Maandag 19 september, van 8.15 uur tot 17.00 uur, gratis parkeerterrein raadhuis Amstelveen, Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 BA Amstelveen
● Dinsdag 20 september, van 8.15 uur tot 17.00 uur, parkeerterrein Herman Wesseling College, Startbaan 3, 1185 XP Amstelveen
● Woensdag 21 september, van 11.00 uur tot 19.00 uur, parkeerterrein All Sports (bij zwembad De Meerkamp), Van der Hooplaan 237, 1185 LN Amstelveen.

Geïnteresseerde automobilisten krijgen ter plaatse instructies door medewerkers van Band op Spanning. De actie is gratis en neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Na afloop krijgen auto-eigenaren persoonlijke terugkoppeling en advies op een speciale bewaarkaart.

Veiliger, goedkoper, milieuvriendelijker
Een auto met een te lage bandenspanning verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof dan onder normale omstandigheden. Bovendien neemt de slijtage van de banden toe. Daarnaast is een auto met de verkeerde bandenspanning onveiliger door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. En een juiste bandenspanning zorgt voor minder CO2 en fijn stof uitstoot.
Voor meer informatie, kijk op www.bandopspanning.nl.