Alle berichten, Nieuws

49% van de autobanden zijn, na aflevering, niet goed op spanning

Het lijfblad van de ANWB, de Kampioen heeft onderzoek gedaan naar de reguliere aflevering van tweedehands auto’s. Met een gemiddeld rapportcijfer van 7,3 valt het met de kwaliteit van de afleverbeurten alleszins mee.
Toch komt uit het onderzoek naar voren dat de remschijven (30%), zowel voor als achter, vaak versleten zijn, de afstelling van de verlichting (21%) niet optimaal wordt uitgevoerd en vervanging van de oliefilter en motorolie (13%) vaak niet of gering wordt meegenomen bij een controle / aflevering.

Een opvallende conclusie, want als je een auto koopt ga je ervan uit dat belangrijke zaken gewoon 100% in orde zijn. Dat na enige tijd bij een tweedehands auto wat kapot gaat door slijtage, spreekt voor zich. Maar dat al bij aanschaf zaken als remschijven versleten zijn is toch vrij ernstig. Veel opvallender is dat maar liefst 49% van de afgeleverde auto’s een verkeerde bandenspanning heeft. Dat is toch een valse start van het tweede leven van een auto!
Jammer dat veel garagebedrijven blijkbaar het belang van een juiste bandenspanning niet inzien. Dit bericht van de ANWB laat helder zien waarom wij onze service hebben opgezet. Het oppompen van banden is slechts een klein klusje, maar iemand moet het wel doen!

Met veel succes bieden wij inmiddels aan tientallen grote bedrijven onze service aan en hebben reeds 100.000 auto’s van de juiste bandenspanning voorzien. Naast een forse kostenbesparing op hun (lease) wagenparken levert dat winst op voor het milieu en de verkeersveiligheid van hun medewerkers.