Alle berichten, Nieuws

Resultaten AutoRAI

De service Band op Spanning werd aangeboden aan een deel van de bezoekers van de AutoRAI. Naast het direct oppompen van de banden werd aan de bezoekers uitgelegd wat de voordelen zijn van Het Nieuwe Rijden. Vooral de verhoogde rijveiligheid, rijcomfort en de besparing van brandstof werd positief ontvangen bij het publiek. 
De actie is zeer succesvol verlopen. De service leverde een brandstofbesparing van 3.821 liter op, een verminderde CO2 uitstoot van 14,5 ton en 88 banden werden bespaard door minder slijtage. In totaal leverde dit een bedrag van €12.231,16 aan kostenbesparingen op. Het meest opvallende van de service was dat er automobilisten vermoedelijk rondreden met een lekke band. Bij 82 banden werd een erg verlaagde bandenspanning aangetroffen en in sommige gevallen waren er spijkers/schroeven zichtbaar in de band! Door onze service werden de automobilisten hier op gewezen, zodat ze snel actie konden ondernemen en gevaarlijke situatie werden voorkomen.

Vooral de enthousiaste reacties van de bezoekers, het mooie weer, de behaalde kostenbesparingen, winst voor het milieu en de verkeersveiligheid zorgde ervoor dat de dagen bij de AutoRAI erg succesvol waren.