Alle berichten, Nieuws, Persberichten

Essent ondertekent contract voor de service Band op Spanning

Essent heeft op 9 januari 2008 het servicecontract van Band op Spanning ondertekend. Door deze ondertekening kiest Essent ervoor om bij 24 Essent-locaties de bandenspanning van de auto’s van medewerkers te laten controleren. 

In juni 2007 is de service tijdens een Pilotproject bij drie locaties van Essent uitgevoerd. Het positieve resultaat heeft ervoor gezorgd dat Essent in het voorjaar en het najaar van 2008 de service bij 24 locaties laat uitvoeren. De service Band op Spanning past goed in de bedrijfsvoering van Essent waar aandacht voor veiligheid en duurzaamheid hoog staat.

Naast een forse kostenbesparing zorgt een juiste bandenspanning voor een aanzienlijke winst op milieugebied. Door de service wordt al snel een tankwagen vol brandstof minder verbruikt. Tevens wordt er minder CO2 uitgestoten dat al snel in de tonnen kan lopen. Een ander bijkomend voordeel van de service is dat lekke banden vroegtijdig kunnen worden geconstateerd. Uit de Pilotactie in 2007 blijkt dat 5,7% van de auto’s met een vermoedelijk lekke band rijden. Blijkbaar hebben mensen dit niet in de gaten. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan, want de rijeigenschappen van de auto nemen sterk af door de lage bandenspanning. Door de service wordt dit probleem vroegtijdig ontdekt.

Essent kan op een concrete en tastbare wijze het gebruik van fossiele brandstof en grondstoffen voor de bandenfabricage terugdringen en zo weer een steentje bijdragen in het aanpakken van het klimaatprobleem.