Alle berichten, Nieuws

Dichterbij (gemeente Eindhoven) 12 september 2007

Aandacht voor duurzame mobiliteit 

Vierde Week van de Vooruitgang in Eindhoven

Tijdens de Week van de Vooruitgang staat duurzame mobiliteit centraal. Van 16 tot en met 22 september is er groen licht voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en verantwoord autogebruik. Eindhoven laat met verschillende initiatieven zien dat er goede alternatieven zijn voor de auto.
Op autovrije zondag, 16 september, verricht wethouder Don op de Skate Parade (start 11.00 uur) aan de Montgomerylaan rond 15.00 uur de officiële opening van de Week van de Vooruitgang. Hier kunt u bijvoorbeeld meedoen aan een heuse AP fietsKeuring van de Fietsersbond. Als uw fiets in orde is, krijgt u een certificaat en een presentje of anders een kortingsbon voor reparaties.
In de ‘Week van de Vooruitgang Tent’ is de GGD met een fruitbuffet aanwezig en geven onder andere Lock ‘n’ Go en het COS Oost-
Brabant uitleg over hun activiteiten.

Gratis test

Op vrijdag 21 september vindt de actie ‘Band op Spanning’ plaats op de parkeerplaats van Winkelcentrum Woensel. Medewerkers van de Groene Garage controleren van 11.00 tot 18.00 uur de bandenspanning van uw auto en geven uitleg over de voordelen van goede bandenspanning, zoals zuinig brandstofgebruik en veiligheid. Een mooie gratis service die u op de lange termijn geld
bespaart.

Activiteiten

Andere activiteiten zijn onder meer ‘Fietsen scoort!’, waar werknemers van talloze Eindhovense bedrijven een week lang met de fiets naar het werk gaan en de actie ‘Op voeten en fietsen naar school’. Voor een compleet overzicht kunt u kijken opwww.eindhoven.nl, op de stadsdeelsites.