Alle berichten, Persberichten

Band op Spanning winnaar Duurzame Dinsdag

Den Haag, 5 september 2006. De service Band op Spanning is als winnaar uit de bus gekomen als meest inspirerende duurzame initiatief van ruim 140 duurzame initiatieven die aan minister-president Jan Peter Balkenende zijn aangeboden tijdens het evenement Duurzame Dinsdag. 

De jury, onder voorzitterschap van Thom de Graaf, vindt de service “een zeer leuk initiatief, dat op grote schaal uitvoerbaar is. Dit initiatief past prima binnen het thema van Duurzame Dinsdag en doet recht aan de drie P’s: People; service & comfort, Planet; vermindering CO2-uitstoot en een lager brandstofverbruik, Profit; het vermindert de brandstofkosten.”

De nieuwe service Band op Spanning werkt in heel Nederland aan het verbeteren van de bandenspanning van personenauto’s. Initiatiefnemer Laurens Drogendijk: “wij komen met mobiele apparatuur naar wagenparken van bedrijven en organisaties toe om ter plekke de bandenspanning te controleren en te verhogen. Dat dit hard nodig is bewijzen onze resultaten: ruim de helft van alle auto’s rijdt met onderspanning waardoor jaarlijks al snel 150 miljoen liter brandstof zinloos wordt verbrand.”

Uit handen van Staatssecretaris van Milieu, Pieter van Geel ontving Laurens Drogendijk een cheque ter waarde van 15.000 euro om de service Band op Spanning te laten doorgroeien. Laurens: “Een mooi bedrag waar we vele duizenden auto’s zuiniger, schoner en veiliger mee kunnen laten rijden. Hartstikke goed dat deze prijs en de media-aandacht extra vaart geven aan allerlei lopende gesprekken met potentiële opdrachtgevers.”

Stichting de Groene Garage, een organisatie op het gebied van duurzame mobiliteit, voert de service Band op Spanning zonder winstoogmerk uit.

////Einde persbericht////

—————————————————————————————–
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.bandopspanning.nl. Ook kunt u contact opnemen met Laurens Drogendijk, directeur van de service band op Spanning:
Telefoon:             030-2306910
e-mail: Laurens@bandopspanning.nl
Adres: de Liesbosch 24, 3439 LC Nieuwegein

Voor meer informatie over Duurzame Dinsdag kunt u terecht op: www.duurzamedinsdag.nl