Locaties

NIEUWE LOCATIES EN SLIMME PLAATSING
De bandenspanning wil je controleren wanneer het jou uitkomt, niet als je tank toevallig leeg is. Plaatsing van deze apparatuur bij tankstations is dus eigenlijk helemaal niet zo slim en komt voort uit een verleden waarbij autobanden nog binnenbanden hadden en je het water van de radiateur elke paar weken kon vullen….. Die tijd ligt al lang achter ons.

Tankstations zijn tegenwoordig vaak zelfs een verkeerde plek om je banden op spanning te brengen. Je hebt immers door het rijden opgewarmde banden en daarmee kun je de spanning eigenlijk niet goed meten en corrigeren.

Kortom wij plaatsen de Bandenpomp bij voorkeur op een gebruiksvriendelijkere en geschiktere locatie. De volgende kenmerken passen daar goed bij:

  • Een parkeerterrein waar veel auto’s uit de directe omgeving komen (nog geen warme banden) of waar er de tijd is deze af te laten koelen (circa 30 minuten)
  • De automobilisten hebben geen haast, komen in hun vrije tijd en bezoeken de locatie regelmatig. De kracht zit in de herhaling. Indien de Bandenpomp dan eens per drie maanden wordt gebruikt, is dat voldoende.
  • De Bandenpomp staat op een slimme plek en valt op. Automobilisten kunnen goed met communicatiemiddelen worden bereikt en op de voordelen van het gebruik worden gewezen. Een informatiesticker bij de betaalautomaat, een poster in de winkel of op deur. Zo zijn er veel mogelijkheden die het gebruik van de Bandenpomp stimuleren.

Inmiddels staan er al tientallen Bandenpompen op gemeentelijke parkeerterreinen, Park&Ride locaties, bij Winkelcentra, op bedrijventerreinen, bij vestigingen van grote bedrijven als de ANWB, IKEA en de Makro. Maar ook bij het Martini Ziekenhuis, een CarWash in Elst en een Kinderboerderij in Den Haag. Gewoon als gebruiksvriendelijke en duurzame voorziening. En altijd gratis te gebruiken door iedereen.

Hierboven een kaart van Nederland met daarop de locaties waar de Bandenpompen staan. Als je op een pomp klikt, zie je het adres en ook de besparingen die daar al zijn gerealiseerd.